НОВИНИ


Политолог: Лидерите в оставка са нелегитимни говорители за бъдещето

2 3597 17.11.2021
Политолог: Лидерите в оставка са нелегитимни говорители за бъдещето
Цветанка Андреева, проф. Мария Пиргова стопкадър, bTV

Оставките са оздравителни от гледна точка на вътрешнопартийните процеси, защото се влива нова енергия, но правят политическите субекти по-неустойчиви. Още повече, че сме в ситуацията на преговори за съставяне на правителство, а лидерите в оставка са нелегитимни говорители за бъдещето. Това смята политологът Цветанка Андреева.


Коментарът й идва по повод оставките на политическите лидери в последните дни заради лошото представяне на техните партии на парламентарните избори на фона на преговори за съставяне на правителство с победителите от „Продължаваме Промяната“.

 

„Оставките в такава ситуация са нещо нормално в една демокрация. Мисля, че нашите политици го осъзнаха“, коментира пред bTV от своя страна колегата й проф. Мария Пиргова.


Според нея оставката на Корнелия Нинова е „неокончателна“ и „тактическа“. По думите й декларираното оттегляне на лидерът на социалистите няма да повлияе на преговорите за съставяне на правителство, защото БСП има ясна постановка за тези преговори. Според проф. Мария Пригова и Христо Иванов, и Корнелия Нинова са политици с перспектива и в техните партии зад тях няма други лидери, а и не се очертават.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама