НОВИНИ


Дипломатът Радион Попов пред Фрог: Познавам много хора от турски, помашки и цигански произход, които ще гласуват за Радев

21 22332 17.11.2021
Дипломатът Радион Попов пред Фрог: Познавам много хора от турски, помашки и цигански произход, които ще гласуват за Радев
Радион Попов

Мюсюлманите в България не са само от ДПС. Познавам много хора от турски, помашки и цигански произход, които ще гласуват за Румен Радев. Ще гласуват за него по съвест и в Турция. Това заяви за Фрог нюз дипломатът Радион Попов.


Масовото гласуване в Турция за ДПС си обяснявам с някои неправилни политики спрямо българските турци. Това е заради недалновидната българска политика, която е такава заради конюнктурни партийни интереси. Най-накрая трябва да се разбере, че тези хора са част от нас. И не можем да си позволяваме да си затваряме очите за този факт., каза още той.

 

Доколкото знам Ердоган няма кой знае какво влияние върху нашите сънародници в Турция. Те са светски хора и се дистанцират от Ердоган. Но може да говорим за съществуване на връзка между Ердоган и Бойко Борисов. Очевидно и това е помогнало за активизиране на българските турци в съседна Турция. Помним обръщението на Ердоган към конференция на ДПС, когато каза, че ГЕРБ и ДПС трябва да действат заедно, коментира разузнавачът.

 

На тези избори вярвам, че Радев ще спечели. Герджиков представлява ГЕРБ и неговите гласове. А на ДПС няма да бъдат добавени всички гласове, а част тях. Останалите ще гласуват по съвест - значи за Радев. Няма да се подадат на призивите на Борисов и някои кръгове от върхушката на ДПС, посочи бившият зам.-министър на външните работи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама