НОВИНИ


Кметове на смесени райони са забелязани пред централата на ГЕРБ

16 5464 18.11.2021
Кметове на смесени райони са забелязани пред централата на ГЕРБ

Кметове от смесени райони на страната са забелязани тази сутрин да стоят пред централата на ГЕРБ в София. Появата на патрули обаче ги е накарала да се разотидат. Това научи ФрогНюз от служители на местното районно управление.


Тази информация изцяло кореспондира с твърденията за стягане на редиците от страна на ГЕРБ и ДПС за гласуване в полза на кандидат-президента, издигнат с подкрепата на партията на Бойко Борисов проф. Анастас Герджиков. ФрогНюз получи информация, че активисти на ГЕРБ са направили опит да влязат в контакт и с представители на футболни агитки, за да ги сплашат да не вземат участие в готвените тази вечер два протеста. 

 

Припомняме, че за днес, когато в Българската национална телевизия ще се проведе първия и единствен балотаж между основните претенденти за “Дондуков 2” - Румен Радев и Анастас Герджиков, са обявени две демонстрации. Едната е пред турското посолство заради недоволството от намесата на Анкара в изборните процеси у нас. Смята се, че високата избирателна активност в Турция и последвалата победа на ДПС от вота в чужбина е станала благодарение на Ердоган. Другият протест ще е под формата на шествие, който ще тръгне от “Дондуков 2” и ще стигне до сградата на обществената телевизия. 

 

Припомняме още, че днес на брифинг служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков информира, че ДПС заплашвало турците в Кърджали със смяна на имената, ако не гласуват в полза на Движението. 

 

"Преди седмица бях в няколко града в Южна България и посетих Кърджали. Казаха ми, че плашили хорицата - турците непременно трябвало да гласуват за ДПС, защото иначе щели да им променят имената обратно. Представяте ли си къде ни връщат като общество и какви внушения и методи използват. По отношение на обикновения мирен граждани. Някой щял да променя имената на турците в 21 век. Само не знам дали са доволни политиците от ДПС - от намесата на турските власти и медиите в изборния процес в България. Не помня да е било обратното", разкри Рашков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама