НОВИНИ


Стара Загора първа въстана срещу опита на Турция да влияе на изборите

54 12938 18.11.2021
Стара Загора първа въстана срещу опита на Турция да влияе на изборите

Стара Загора първа въстана срещу опита на Турция да влияе на изборите. Жителите на града излязоха на протест по централните улици. Те носеха плакати с надписи “Доган, долу лапите от България” и”България избира президент, Турция не!”. Това е първата от планираните за днес демонстрации в подкрепа на Румен Радев и срещу намесата на Анкара в изборния процес у нас.


Както няколко експерти заявиха пред ФрогНюз като Симеон Иванов и Осман Октай Турската администрация и специалните служби имат огромна роля в агитацията на българите с двойно гражданство да отидат до урните. 

 

Както вече стана ясно до много секции на изборите са отишли тройно повече избиратели в сравнение с предходните избори. Жителите на Стара Загора са категорични, че проявите ще продължат и през следващите дни до избирането на президент на Република България. 

 

Днес е първият и единствен дебат между Румен Радев и издигнатият с подкрепата на ГЕРБ ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в битката за “Дондуков 2”. Зад Герджиков застанаха и от ДПС без да назовават имена. Движението обаче се обедини около кандидат с профил на “обединител на нацията” - опорка, която се повтаря от привържениците на Герджиков и от Борисов и ГЕРБ. На фона на този предизборен дебат ще се проведат няколко демонстрации. Едната от тях е пред турското посолство у нас срещу намесата на Анкара в изборния процес у нас. Другата ще е под формата на шествие от сградата на Президентството до Българската национална телевизия, където ще се проведе дебата между Радев и Герджиков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама