НОВИНИ


ДПС-Истанбул призовава да се гласува за Герджиков, после се направи на ”ощипана госпожица”

10 4587 18.11.2021
ДПС-Истанбул призовава да се гласува за Герджиков, после се направи на ”ощипана госпожица”

”Подкрепяме номер 15 на втори тур, за да не се поставя под въпрос родината ни зад граница”. Тези думи се появиха на страницата на ДПС в Истанбул. Призивът е придружен и със снимка - на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Постът в социалната мрежа обаче вече не е наличен. За него свидетелстват само снимки, направени преди публикацията явно да бъде свалена.


ДПС даде пресконференция пред българските месии вчера. На нея лидерът Мустафа Карадайъ подкрепи кандидат-президентската двойка, издигната от ГЕРБ, без обаче да назовава имена. Застана зад профил на хора, които са “обединители на наицята” - опорка, която вече месеци наред се тиражира от ГЕРБ, Борисов и приближените им. 

 

Движението за права и свободи е изключително активно през последните дни. Днес пред централата на ГЕРБ в София бяха забелязани кметове на смесени райони. Анализатори твърдят още, че високата активност в южната ни съседка и резултатите на ДПС от чужбина са станали под диктовката на Реджеп Ердоган. Днес се провеждат и редица протести срещу намесата на Анкара във вътрешните за страната ни процеси, каквито са изборите за президент и парламент. 

 

На фона на всичко това в страницата на ДПС - Истанбул се появи плакат с лика на Митева и Герджиков и призив на турски. Пред медии от пресцентъра на партията не отговориха на запитване това ли е официалната позиция на формацията, а минути по-късно публикацията е свалена и вече не може да бъде открита на страницата на ДПС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама