НОВИНИ


Протест пред турското посолство /видео/

14 3584 18.11.2021
Протест пред турското посолство /видео/
БГНЕС

В момента пред турското посолство в столицата се провежда протест. Причината е намесата на Турция в избирателния процес у нас. На мястото има засилено полицейско присъствие.


Демонстрантите разпънаха голям флаг на булевард "Васил Левски" и скандират "България, България". Движението на автомобили в района е блокирано. Събралите се носят плакати на Румен Радев. На част от тях пише: "Турция е опасен, нелоялен и непредсказуем съсед".


Протестиращите се опитаха да използват ябълки и домати, които носеха със себе си, но бяха възпрепятствани от служителите на реда. Няколко домата се търкулнаха в краката на жандармеристите.


Минути преди 18 часа шествие на поддръжници на един от кандидатите за президент тръгна от "Дондуков" 2 и се сля с хората пред посолството.

 

Такъв протест имаше по-рано и в Стара Загора.

 

По-рано постоянният секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов извика посланика на южната ни съседка Айлин Секизкьок на среща във външно министерство.

 

Той поиска турските институции и официални лица да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама