НОВИНИ


Комуникационен експерт: Трудно може да се случи дебат, който да обърне резултата

2 4060 18.11.2021
Комуникационен експерт: Трудно може да се случи дебат, който да обърне резултата
Румен Радев, Анастас Герджиков БГНЕС

Сблъсък на позиции, който да даде възможност на зрителите да вземат информирано решение, няма да видим. Това очакване от предстоящия тази вечер в 20 часа дебат между кандидатите за президент изказа пред БНР специалистът по комуникации доц. д-р Александър Христов. Според него много трудно може да се случи дебат, който да обърне резултата. Той уточни, че това важи не само за конкретния, а по принцип за дебати в политиката и не само в България.


Експертът препоръча кандидатите, които участват в дебат, да бъдат автентични: "Ако единият от кандидатите е близо до победата, няма никаква причина той да бъде агресивен в дебата, защото може да откаже някаква част от избирателите, но не заради агресията, а заради позицията, която защитава чрез агресивното си поведение. Колкото по-назад е един кандидат, толкова повече агресивното говорене трупа известност и възможност да пробие през съзнанието и вниманието на избирателите".


По думите му в обществото господстват "доста на брой и доста силно вкоренени предварителни нагласи по много теми" и комуникацията в такава среда е много трудна.


Според него посланията в предизборните кампании през тази година са били без убедителни аргументи, а са се плъзгали по повърхността.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама