НОВИНИ


Бойко се смили: ДДС остава 20%, праща министрите в метрото

54 4817 05.05.2010
Бойко се смили: ДДС остава 20%, праща министрите в метрото

ДДС няма да се вдига. Решихме да направим така, че всички лостове на държавата да бъдат включени и да не вземаме пари от населението. Направил съм метро като слънце, обърна се към своите министри премиерът Бойко Борисов на пресконференция в МС.



Българинът по природа е пестелив и всичко носи в банките, каза Борисов. От началото на годината над 5 млрд. лева са вложени от българи в банките. Тези пари не отиват за подпомагане на икономиката, а за пестене.

Борисов посочи, че реформите са във всички сфери, където е необходимо – здравеопазване, пенсионна система, образование, армия и т.н С влизането на специализираните съдилища и тази реформа ще даде много добри резултати.
Премиерът каза, че напоследък се е наслушал на всякакви интерпретации.

От цигари, алкохол, горива и строително желязо ще съберем до 500 млн. лева повече до края на годината. Това е целта, която съм поставил. Всяка цифра по-надолу ще считам, че не са положили достатъчно усилия, каза той.

„Единият, ако иска да гаси лампите, другият да си махне секретарката", коментира Борисов очакваните действия на министрите и добави, че личните шофьори трябва да се махнат."Направил съм метро като слънце", допълни Борисов. Премиерът съобщи, че в парламента е входирано предложение на правителството за актуализация на бюджета. „Нито сме планова икономика, нито икономика извън криза, за да можем да планираме за цяла година", отбеляза по този повод Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама