НОВИНИ


БСП ще подкрепи Румен Радев на балотажа

18 3802 19.11.2021
БСП ще подкрепи Румен Радев на балотажа
Корнелия Нинова, Румен Радев БГНЕС

Политическият съвет на коалиция ”БСП за България” изразява подкрепа за кандидат-президентската двойка Радев и Йотова и призовава да се гласува, се казва в прессъобщение на социалистите.


Преди дни тя размаха оставка като председател на БСП, хвърляйки обвинения за това върху Борисов, Радев и "новата президентска партия "Продължаваме Промяната", въпреки че коментира, че между нея и президентът нямало личен конфликт. В предаването "Лице в лице" тогава Нинова не пожела категорично да отговори дали ще подкрепи Румен Радев на втория тур: "Ще видите в неделя дали и за кого ще гласувам. Обикновено медиите ме отразяват". 

 

От прессъобщението на левицата става ясно още, че политическият съвет на коалиция "БСП за България" и депутатите в 47 Народно събрание са избрали Корнелия Нинова за председател на парламентарната група и са я одобрили начело на екипа за преговори за съставяне на правителство.

 

Предстои Националният съвет на БСП да определи преговорната рамка, да даде мандат за преговори, да избере преговорния екип и да насрочи дата за Конгрес на партията през януари.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама