НОВИНИ


Вдигнаха блокадата на “Капитан Андреево”

0 2933 21.11.2021
Вдигнаха блокадата на “Капитан Андреево”

Протестиращите срещу изборния туризъм на “Капитан Андреево” вдигнаха блокадата си. Движението при граничния пункт бе спряно за час - между 9 и 10 ч., а след 10.30 то бе възстановено. След преговори с полицията, демонстрантите се оттеглиха на крайпътното платно. Те обаче отново да блокираха пътя около 11:15 ч и заявиха, че ще останат на мястото до края на изборния ден.


Организатор на проявата е Веселин Илчев, който заяви пред БНР, че не са свързани с нито една политическа партия и представляват българската държава. На граничния пункт има засилено полицейско присъствие. 

 

Пътната блокада бе заради високата избирателна активност в Турция на изборите 2 в 1 миналата седмица и резултатите на ДПС. Рекордна бе активността в някои секции в южната ни съседка, а според информацията на родното Министерство на вътрешните работи държавният апарат на Анкара е участвал активно в агитацията. В нощта на предизборния дебат поради тази причина протест имаше пред турското посолство. Днес активността в Турция е по-ниска от тази на 14-ти ноември. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама