НОВИНИ


Райчев: Една малка революция приключи с много политически жертви. Сцената е пълна с трупове

8 4198 22.11.2021
Райчев: Една малка революция приключи с много политически жертви. Сцената е пълна с трупове
Андрей Райчев стопкадър, Нова телевизия

„Една малка революция приключи с много политически жертви. „Сцената е пълна с трупове”. Хора в оставка, някои не влязоха в парламента, бившите управляващи загубиха голяма подкрепа. Като след всяка революция има две оптики – на победителите и на победените. Обикновено историята запомня тази на печелившите. Така социологът Андрей Райчев описа ситуацията след последните за годината избори у нас в ефира на Нова телевизия.


Според него за „периода Борисов” било съвсем естествено сега да се говори, че е било „пъклен ад”, но това не било съвсем така.

 

Райчев и колегата му Евелина Славкова са на мнение, че тенденцията за разследване на бившите управляващи ще продължи. Те се обединиха и около мнението, че атаките били целенасочено към Борисов, а не към корупцията като цяло.

 

„Много зависи какъв ще бъде състава на следващия кабинет, дали хипотезата, че Бойко Рашков ще остане министър, ще излезе вярно. Но подкрепям мнението, че няма как да няма някаква реакция. Хората гласуваха за „Има такъв народ” и „Продължаваме Промяната”, защото те дадоха заявка, че ще махнат Борисов”, смята Славкова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама