НОВИНИ


МВР за акцията на границата: Иззети са 45 000 къса незаконни цигари и фалшиви стоки

1 3009 22.11.2021
МВР за акцията на границата: Иззети са 45 000 къса незаконни цигари и фалшиви стоки
архив

45 000 къса цигари без бандерол и 1602 артикула, имитиращи имитиращи известни марки, са иззети при специализирана полицейска операция в област Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.


Полицейската операция за противодействие на стоковата и контрабандата на акцизни стоки бе проведена в двата почивни дни на територията на ГКПП „Капитан Андреево“ в продължение на полицейските действия от петък.

 

Съвместната акция бе осъществена от полицаи от РУ - Свиленград, митнически служители от ТД „Митници-Бургас“, служители от РД „Автомобилна администрация“ и НАП.

В хода на акцията са проверени 40 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 28 леки коли, както и пътници, преминавали пеша през пункта.

 

Иззети са 45 000 къса цигари без бандерол от различни марки; 1602 артикула, обозначени с лого и надпис на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателя; 370 кг и 316 броя почистващи и перилни препарати и над 141 кг хранителни стоки, забранени за внос.

 

Съставени са 8 акта по Закона за митниците и 1 митническа разписка. Служителите на РД „Автомобилна администрация“ са връчили 2 акта за нарушения от страна на водачите


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама