НОВИНИ


Заев: ”Беса Транс” е туристическата фирма, чийто автобус е изгорял на АМ ”Струма”

3 3373 23.11.2021
Заев: ”Беса Транс” е туристическата фирма, чийто автобус е изгорял на АМ ”Струма”
БГНЕС

“Беса Транс” е превозвачът, собственик на изгорелия на АМ “Струма” автобус с македонска регистрация. Тепърва предстои да стане ясно дали тя е изрядна.


45 души са загинали при тежкия инцидент, станал късно снощи около 2 ч. в района на село Боснек на АМ “Струма”. 12 от тях са деца. Седем души са се спасили. По думите на македонския премиер Зоран Заев сред тях е семейство и 16-годишно момиче. 

 

У нас пристигнаха и външния министър на Скопие Буяр Османи, както и здравният министър Венко Филипче. 

 

Пътниците в автобуса са се връщали в РСМ след екскурзия в Турция. Четири автобуса от Скопие са пътували до Истанбул. Те са се движили на разстояние едни от други и другите превозни средства дори не са разбрали за случилото се.

 

Заев и Филипче благодариха на ръководството на УМБАЛСМ “Пирогов”, където в момента са настанени оцелелите. Те са в добро състояние и не са с тежки травми - има някои изгаряния, които са сравнително леки, потвърдиха от болницата пред медиите. 

Заев посочи още, че причините за тежкия инцидент тепърва ще се изясняват. Това е въпрос на експертна оценка. Междувременно в Министерския съвет започна и извънредно заседание, на което присъстват и македонските власти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама