АКТУАЛНО


Експерт: Вредна еластична ограда - причина за трагедията на АМ ”Струма” и при Своге

3 7318 24.11.2021
Експерт: Вредна еластична ограда - причина за трагедията на АМ ”Струма” и при Своге

Причините за катастрофата на ”Струма” са две. Първата е свързана с липсата на улично, магистрално осветление. Говоря за всички конфликтни места, пътни участъци, говоря за села, говоря за градове, говоря за околовръстното, където е пълен мрак в част от него, така че всеки, който иска и се озове в мрака на околовръстното, му става ясно за какво се поставя осветление.Това каза пътният експерт и проектант инж. Владимир Жиянски по Нова телевизия.


Втората причина е тази същата, която преди три години коментирахме след Своге. Тя е свързана с качеството на строителството, качеството на така наречената еластична ограда, която е изключително вредна, доказано е, че е вредна.


Решаването на казуса с осметлението изисква финанси, но това не е основният въпрос. Основният въпрос е дали има достатъчно електричество и тука вече трябва да разговаряме с енергетиците, които ще кажат, че е наложително изграждането на Белене, атомната електроцентрала бе положителна на 100%. Противниците на тази теза, ще кажат, че изнасяме ток за Африка.


Еластичната ограда е причината за катастрофата в Своге с 20 жертви, каните ме след три години и катастрофа с 45 жертви, причината е същата - еластичната ограда. Между другото коментирахме преди три години, че решението на този казус е така наречените стоманобетонови елементи, наречени ню-джърси. За ваша информация, ще ви кажа, че лицензът за производство на тези елементи е купен от българска фирма. Започнало е производство, лицензът се поддържа в продължение на пет-шест години, пишат се писма в АПИ, АПИ не реагира и не желае да внедри тази система. Искам да разбера обяснението на тези специалисти, защо са спрели един прогресиращ метод, каза още инж. Владимир Жиянски.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама