НОВИНИ


Йонко Иванов: Милиционери са по телевизиите и по храсталаците, вместо да проверят автобуса на границата

3 8147 24.11.2021
Йонко Иванов: Милиционери са по телевизиите и по храсталаците, вместо да проверят автобуса на границата
Йонко Иванов

Всички милиционери се появиха по телевизиите. Вместо да стоят по храсталаците, трябваше да проверят още на границата, дали този автобус има право да продължи".Това заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.


Катастрофата нямаше да е толкова сложна, ако не беше експлозията и този специфичен материал, който вероятно е имало в автобуса. Нафтата не може да доведе до такъв пожар. Грешката на шофьорите е, че не са казали на колегата си за участъка. Освен това, стюардът и стюардесата трябваше да предупредят пътниците за чукчетата, за да счупят прозорците. Единственият вариант е пътниците да сигнализират органите на реда, каза още той пред БНР.


Изказаха се много версии от "експерти", които не знаят как се управлява автомобил или автобус. Става въпрос за спазване на правила и някой трябва да ги контролира. Когато говорим за произшествия, имаме системата път-водач-автомобил. Опитахме се да видим някои конкретни неща, но не бяхме допуснати до произшествието. Автобусът е бил сравнително нов. Т.е., можем да го зачеркнем и оставят път и водач. Където имаме пробойни по пътищата, властите не обръщат внимание. Подходът към този път е с остри завои. На подобни скоростни отсечки маркировката е много подвеждаща. Когато имаме чешма или ханче, което не е стопанисвано от години, трябва да бъде сигнализирано със съответните знаци. На тази чешма или място за почивка не ѝ е там мястото. Не може в тъмната част на денонощието да излизате на десен завой с още една мантинела. Рибешките опашки нямат място на края на мантинелата. Спомнете си само как преди няколко години до телевизионната кула се наниза шофьор, коментира експертът.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама