НОВИНИ


Трагедията на АМ ”Струма”: Липсващ знак, избеляла маркировка и лоша мантинела /видео/

7 3304 24.11.2021
Трагедията на АМ ”Струма”: Липсващ знак, избеляла маркировка и лоша мантинела /видео/
От май месец досега предупредителният знак за зоната за отдих лежи до мантинелата... Youtube

4 минути. Точно толкова е дълъг видеоклип, показващ какво е виждал шофьора на изгорелия на АМ ”Струма” автобус във фаталната нощ. Кадрите показват как окаяното състояние на пътя по всяка вероятност е довело до объркването на водача и фаталния инцидент, отнел живота на десетки хора, сред които и 12 деца.


Видеото е направено благодарение от 8-кратния рали шампион Димитър Илиев и основаната от него "Safety Driving Academy".

 

Водачът на туристическия автобус с македонска регистрация се е движил през нощта в условия на дъжд. Вероятно е да е имало и мъгла. При толкова тежки метеорологични условия важни за ориентацията на водача са знаците и пътната маркировка. В участъка на АМ "Струма", в който е станал обаче инцидента редица са проблемите, които могат да доведат до объркване на шофьора.

 

Ключов е липсващият знак за отбивка за отдих. Такъв е имало през април. Според сателитни снимки на Google обаче знакът изчезва през месец май. Оказва се, че е бил съборен и стои зад мантинелата месеци наред. Никой не е забелязал отсъствието му.

 

"Искам да помоля разследващите да обърнат внимение на този знак, защото вече 18 ч. след инцидента никой не говори за това", посочва Димитър Илиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама