НОВИНИ


В Израел регистрираха случай на новия южноафрикански вариант на COVID-19

5 3010 26.11.2021
В Израел регистрираха случай на новия южноафрикански вариант на COVID-19

Властите в Израел обявиха, че са регистрирали първи случай на новия вариант на коронавируса, засечен в Южна Африка. Мутацията вдигна на крак Световната здравна организация и доведе до рестриктивни мерки по отношение на пътуващите от континента в някои европейски държави.


Заразеното лице се е завърнало в Израел от африканската държава Малави. Засега официално потвърдени случаи на новия вариант има още в Южна Африка (77), Ботсвана (4) и Хонконг (2).

 

Учените още не знаят доколко по-опасен е този щам. Притеснителен при него е големият брой мутации, някои от които са свързани с по-бързо разпространение, а други - с преодоляване на антителата.

 

В Израел съществуват опасения за още два случая на новия вариант и то при хора, които са ваксинирани срещу COVID-19. Не е ясно обаче колко дози са получили и от кои препарати. 

 

Тази нощ израелското правителство заяви, че след съобщението за открития нов вариант е включило в своя здравен "червен списък" Южна Африка, Лесото, Ботсвана, Зимбабве, Мозамбик, Намибия и Есватини.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама