ПОЛИТИКА


Стоян Михалев, ДБ: Ако видим, че нещо не е както трябва, ще преустановим участието си в кабинет на ПП

22 8500 27.11.2021
Стоян Михалев, ДБ: Ако видим, че нещо не е както трябва, ще преустановим участието си в кабинет на ПП
Стоян Михалев стопкадър, Нова телевизия

Коалиция с БСП не направихме в два парламента. Ние ще правим коалиция с „Продължаваме промяната”. Ако се случи управление с техния мандат, ще го подкрепим. Но ако видим, че нещо не е както трябва можем да преустановим своето участие. Това заяви пред Нова телевизия Стоян Михалев от „Демократична България”.


„Ако подпишем коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната”, трябва да поемем нашата отговорност”, категоричен бе той и остана лаконичен за това дали „Демократична България” трябва да има министри в бъдещия кабинет.

 

По думите на Михалев, който участва в консултациите за създаване на правителство по темата „Култура”, каза, че до момента не се е говорило изобщо за конкретни назначения и конкретни министерства.

 

„Целта е да има правителство. Как ще бъде направено технически, не мога да кажа. Това е задача на мандатоносителя”, каза той, като уточни, че към момента още нямало предложение към „Демократична България” да се включат в правителство.

 

„Личното ми мнение е, че трябва да има правителство. Но не мога да взимам решение от името на ДСБ, камо ли от името на ДБ”, добави Стоян Михалев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама