НОВИНИ


Атанас Пеканов: ПП, БСП, ИТН и ДБ имат да изглаждат доста неща

2 3651 27.11.2021
Атанас Пеканов: ПП, БСП, ИТН и ДБ имат да изглаждат доста неща
Атанас Пеканов Youtube

Нямам много време да следя преговорите между партиите, но пак чух доста обнадеждаващи неща. Все пак имат достатъчно неща да изглаждат. Подходът не е лош. Така вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов коментира пред Дарик радио откритите разговори между „Продължаваме Промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за съставяне на ново коалиционно правителство.


По думите му в Плана за възстановяване и устойчивост са заложени голяма част от плановете и приоритетите, включени в стратегията за съставяне на редовен кабинет.

 

Според него сега трябва да се обсъждат всички бъдещи мерки по този план, трябва да се чуят и социалните партньори, „защото всяко предизвикателство е и възможност.“

 

Той коментира и сравни коалиционните преговори в Германия за съставяне на правителство и разговори у нас по този въпрос.

 

„В момента се опитваме да движим техническите преговори по Плана за възстановяване и устойчивост“, посочи министър Пеканов.

 

По думите му обаче изпълнението му ще бъде много трудно, затова държавната администрация трябва да бъде засилена като капацитет, не като брой хора, а като качество на работата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама