ПОЛИТИКА


Борисов: Единственият противник са стереотипите ни

23 7161 09.05.2010
Борисов: Единственият противник са стереотипите ни
Бойко Борисов отправи обърщение по повод Деня на Европа

Правителствената пресслужба разпространи обръщение на премиера Бойко Борисов по повод Деня на Европа. Ето какво казва министър-председателят по повод на днешния празник:


„Уважаеми сънародници,

С огромно удоволствие честитя на всички вас Деня на Европа и искрено ви благодаря за усилията през последните години, довели до пълноправното членство на държавата ни в тази велика, просперираща общност, основана на солидарност, която прави и най-малката нация силна.

На девети май се навършват точно 60 години от Декларацията на френския външен министър Робер Шуман, поставила начало на обединението. В основата му е немислим на пръв поглед съюз - между Франция и Германия, държави, воювали помежду си с десетилетия. Благодарение на проявената тогава далновидност, днес ние сме част от единна общност, в която се живее в мир, свободно и демократично.

Европейското единение беше градено дълго, трудно, с взаимни отстъпки и истинска солидарност, чиито прояви и ние, българите, усетихме. Вземайки пример от това, съм убеден, че пред нас няма пречки да изградим държавата, която заслужаваме. Единственият противник, който трябва да преодолеем, са нашите стереотипи, начини на мислене, недоверието в собствените ни сили.

Вярвам, че българите могат да мечтаят и да реализират мечтите си. Затова в този тържествен ден, в който европейците празнуваме своето обединение, желая на всички нас да бъдем по-амбициозни, по-смели, по-солидарни, по-единни. Само заедно можем да гарантираме европейското бъдеще на държавата си и нейното достойно място в обединена Европа”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама