НОВИНИ


Киев поиска от НАТО да наложи санкции на Русия

10 3057 01.12.2021
Киев поиска от НАТО да наложи санкции на Русия

Киев поиска от НАТО да наложи санкции на Русия заради действията на Кремъл по границата и разполагането на военна техника в района. Опасенията на Украйна са, че Москва се готви да нахлуе в страната.


Това е и една от темите по време на двудневната среща между външните министри на държавите във военния алианс, която се проведе в Рига. От НАТО предупредиха Русия, че ще има последствия, ако се стигне до ескалации. 

 

Украйна е една от бившите социалистически държави, които се целят в еврочленство и присъединяване към НАТО. Страната се превърна в една от основните разделителни линии в конфликта между Русия и Запада. Отношенията между двете страни са в най-ниските си нива от последните три десетилетия, когато приключва Студената война. 

От Киев настояват НАТО да наложи икономически санкции на Русия, ако Москва избере да сбъдне “най-лошия сценарий”, посочи външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, цитиран от агенция “Ройтерс”. 

 

За днес в Рига е насрочена среща на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг и с министъра на външните работи на Грузия Давид Залкалиани.

 

На пресконференция по-късно днес се очаква държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън да разкаже повече детайли от разузнавателната информация за руските намерения спрямо Украйна, с която Вашингтон разполага.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама