НОВИНИ


МВР с нови удари срещу Октопода

10 7636 10.05.2010
МВР с нови удари срещу Октопода
октопод

Чака се европейска заповед за арест за ексминистъра Милко Ковачев. Да се готви Милен Велчев.



Предстоят поредица от операции за осигуряването на спокойствието на обществото, колкото и на някои това да не се харесва
, пише в днешния си брой вестник "Атака", позовавайки се на интервюто за БНР на вътрешния министър Цветан Цветанов. Според него било важно информацията за новите операции да се огласи именно на 9 май - Деня на Европа, защото с тях България доказвала европейското си бъдеще. Според запознати се очаква следващите акции да бъдат насочени срещу бизнесмени от Черноморието.

Министърът бе категоричен, че в последните 20 години не имало сериозен успех с организираната престъпност, защото тя е имала лоби във високите етажи на властта. Не бива в никакъв случай да се позволи нейното срастване с властта, за да не стане тежка организирана престъпност. За мен това, че работим така добре и заедно с прокуратурата и с ДАНС, е най-важното, защото конфронтирането ни през годините на прехода бе най-големият проблем, добави още Цветанов. Специализираният съд трябваше да е направен отдавна и досега да сме забравили, каза вицепремиерът, според когото на среща представители на ОЛАФ са подкрепили създаването на "Антимафия", пише вестникът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама