НОВИНИ


Меркел поиска задължителна ваксинация от февруари

15 3064 02.12.2021
Меркел поиска задължителна ваксинация от февруари
Ангела Меркел

Задължителна ваксинация от февруари, поиска германският канцлер Ангела Меркел. Властите подготвят и планове за задължителна ваксинация за здравните служители и работещите в социални заведения.


Обсъждат се и ограничения за неваксинираните при достъп до обществени места и събития. В Германия се наблюдава рязко покачване на заразените с COVID-19. Здравните власти регистрираха близо 75 хиляди новозаразени за денонощието при по-малко от 69 процента ваксинирани. Думите на Меркел идват в деня на оттеглянето ѝ от властта. Германската армия ще почете с прощален парад канцлера, след 16 години управление.


Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан се застъпи за идеята неваксинираните да бъдат поставяни в домашна изолация. В случай че тя бъде реализирана, вече новото правителство на социалдемократа Олаф Шолц, когато дойде официално на власт, ще може да реши дали да я остави, или да я отмени. На среща с лидерите на 16-те провинции днес здравният министър настоя пред тях нуждата от нови ограничения и подчерта, че "неваксинираните представляват риск за здравната система на страната".

 

Сред останалите предложения на германския здравен министър е да бъдат отменени по-големите събития в страната, или поне да се намали капацитетът им, както и да бъдат затворени нощните барове и дискотеки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама