БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


4-5% растеж - само при осъществени реформи

1 4933 10.05.2010
4-5% растеж - само при осъществени реформи
Георги Ангелов

Ако правителството успее да реализира реформите, имаме шанс за 4-5 % икономически растеж още тази година. Това каза за PRO.BG икономическият анализатор Геoрги Ангелов.



Но ако реформите в пенсионната, административната и здравната системи не бъдат направени, може да се стигне и до ситуация като тази в Гърция, където синдикатите в продължение на години са спирали всички реформи.

Не сме най-добре в ЕС, заяви още Георги Ангелов по повод изказването на премиера Бойко Борисов вчера. По думите му най-добре по икономически и бюджетни показатели е Естония. През миналата година България е била на девето място. Съществува риск тя да падне още по-надолу в класацията, ака е вярна прогнозата за 4 % бюджетен дефицит за 2010 г., пояснява експертът.

Мерките на министрите от Еврозоната Георги Ангелов коментира като осъзнаване, колко голям е проблемът. Той обаче подчерта, че заедно с моркова, който е даването на пари на закъсалите страни, има и тояга за тях. Това означава, че отсега нататък няма да им се позволяват толкова големи бюджетни разходи, което ще ги принуди да взимат предварителни мерки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама