НОВИНИ


Компания предложи специален тест, засичащ Омикрон

4 3223 03.12.2021
Компания предложи специален тест, засичащ Омикрон

Фармацевтичният гигант Roche разработи специален тест, който улавя новия вариант на коронавируса - Омикрон. Мутацията предизвика опасения сред здравните експерти, вдигна на крак СЗО и доведе до рестрикции в някои държави. Според Roche новият тест ще помогне да се разбере поведението на Омикрон, което ще помогне в борбата срещу мутацията, предават от “Ройтерс”.


Върху тестът е работило дъщерното дружество TIB Molbiol. Създадени са три тестови комплекта, които да помогнат на учените по-ресно да засичат мутацията на коронавируса. Те идват в момент, в който правителствата на държавите по света усърдно търсят информация за нови случаи на COVID-19, предизвикани именно от Омикрон. 

 

Според Световната здравна организация (СЗО) широко разпространените тестове могат да засекат заразата, но повечето PCR тестове не могат да направят разлика между Омикрон и Делта, който продължава да е доминиращият и най-заразен вариант към момента.

 

Новите тестове са предназначени единствено и само за изследователска употреба и могат да различат мутациите, характерни само са Омикрон.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама