НОВИНИ


Мика Зайкова: Народът не може да понесе нови избори, надявам се да го бъде този парламент

1 3097 03.12.2021
Мика Зайкова: Народът не може да понесе нови избори, надявам се да го бъде този парламент
Мика Зайкова БГНЕС

Народът не може да понесе нови избори, надявам се да го бъде този парламент. От това, което чух при откриването на 47-ото Народно събрание, надеждите ми се увеличиха. Това каза пред БНР Мика Зайкова от ”Има такъв народ”, доайен на 45-ото и 46-ото Народно събрание.


Тя изрази задоволство от избора на председател и заместник-председатели на парламента, като подчерта, че Ива Митева и Кристиан Вигенин са с голям опит и добави:

 

"Надявам се този млад човек (Никола Минчев - б.р.) да има амбицията не само да се научи, но и да слуша, да се вслушва. Ива Митева може да му даде само положителни съвети и да му бъде дясната ръка".

 

Според Зайкова постигнатото разбирателство по време на преговорите за коалиция може да бъде добра основа за съставяне на коалиционно споразумение и на програма на правителството:

 

"Най-важното е да има коалиционно споразумение и добра програма. За министри ще се намерят хора. Много се надявам този парламент да има пълен мандат, както и правителството да има пълен 4-годишен мандат, защото това, което набелязахме в 135 точки, не може да стане за година. Трябва пълен мандат и продължаване на промяната".

 

По думите й от ИТН искат да има коалиционно споразумение, в което да бъдат включени елементи от програмата на партията: "Не знам някой да се бори за някое министерство".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама