НОВИНИ


БСП отлага пленума заради коалиционното споразумение

17 3214 06.12.2021
БСП отлага пленума заради коалиционното споразумение
Корнелия Нинова

Присъственото заседание на Националния съвет на БСП, насрочено за 7 декември 2021 г. от 14:00 часа, се отлага заради продължаващите преговори за коалиционно споразумение. Това обявиха от пресцентъра на Левицата.


След подготвяне на окончателния проект на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България, Изпълнителното бюро на НС на БСП незабавно ще свика ново присъствено заседание, пише още в съобщението. 

 

„В публичното пространство се тиражира и коментира идеята за създаване на министерство на държавните предприятия, която сама по себе си е абсурдна, и че ще го оглавя аз. С тази спекулация трябва да се спре. Никога между нас и другите партии по време на преговорите не е обсъждано подобно нещо и в проекта за структура на Министерски съвет такова министерство не фигурира.” Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

 

По-рано лидерът на ПП Кирил Петков обяви, че такова министерство ще има, като то ще бъде изградено "по най-конструктивния начин".

 

Министерството на икономиката, плюс едно-две други държавни предприятия, ще бъде разделено на две, така че да има министерство на иновациите и растежа, а другото министерство ще бъде на държавните предприятия, каза Петков след проведената днес консултация при държавния глава. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама