НОВИНИ


Промените в ЗЕС гарантират сигурността на потребителя

0 4678 10.05.2010
Промените в ЗЕС гарантират сигурността на потребителя
Според министър Цветанов с промените на ЗЕС идва краят на злоупотребите

Промените в Закона за електронните съобщения (ЗЕС) дават гаранция за сигурността на отделните потребители и няма да има злоупотреби, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.



Frognews.bg
припомня, че от днес промените в закона влизат в сила. Основният проблем в промените – този с допускането на МВР до интерфейс и постоянния достъп на ведомството до трафични данни от интернет и мобилните оператори, отпадна.

С тази промяна се стигна до компромисен вариант за приемането на срок, в който исканите от МВР разпечатки, трябва да бъдат доставяни от операторите. Тази информация ще бъде изисквана и използвана когато става въпрос за разследване на престъпления, за които в НПК е предвидено наказание по-голямо от 5 години лишаване от свобода.

Според Цветан Цветанов високият рейтинг, който той има, е продукт на работещите в МВР и на усилията на премиера. „Това е резултат от добре свършена работа от много хора и не е заслуга само на един човек. Имам пълната подкрепа на премиера, в това което правя”, коментира вътрешният ни министър и каза още, че една такава класация не трябва да се превръща във фикс идея и не трябва да променя ролите на премиера и министъра на вътрешните работи.

„По-добре е да имаме повече врагове сред престъпниците и повече одобрение сред обществото”, каза още Цветанов.

Относно специализирания съд вицепремиерът каза, че законодателните промени ще бъдат внесени вероятно до един месец, след като работна група прецизира текстовете.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама