НОВИНИ


Минеков напът да спази заканата си. Днес в 11 отива в НДК. Ще напуснат ли ГЕРБ централата си?

18 6412 09.12.2021
Минеков напът да спази заканата си. Днес в 11 отива в НДК. Ще напуснат ли ГЕРБ централата си?
БГНЕС

Служебният министър на културата Велислав Минеков е напът да спази заканата си. Утре /бел. ред. - петък/ в 11:00 часа той отива в административната сграда на НДК и ще поиска от ГЕРБ да напуснат централата си.


„НДК трябва да работи нормално. Съжалявам, но това, което се е случвало през годините, е много тъжно и неприятно. А възможности за тяхното настаняване като политическа партия има изключително много в София. Дори много представителни бих казал. Ще направя всичко възможно, за да бъдат в най-представителната сграда, но да освободят НДК, това носи загуба всеки ден, всяка минута”, заяви Минеков, цитиран от Нова телевизия.

 

Така утре се очертава да е един бурен ден, в който вероятно ще бъде достигнат пикът на ексалацията в отношенията между партията на Бойко Борисов и служебният министър на културата. В последните дни то продължаваше плавно да нараства. След като Велислав Минеков обяви, че в петък ще започне преместването на централата на ГЕРБ, Тома Биков отправи люта закана по негов адрес.

 

„ГЕРБ няма да напусне офиса си, очевидно е, че Минеков ще напусне Министерски съвет, преди да предприеме такива действия, за които няма основания“, заяви депутатът от ГЕРБ.

 

„Ако реши министърът да мести централата на ГЕРБ ще срещна стена. Ние имаме стотици хиляди симпатизанти“, закани се още Биков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама