НОВИНИ


Кузман Илиев: ЕК ни писа двойка с връщането на националния план за възстановяване и устойчивост

7 2963 10.12.2021
Кузман Илиев: ЕК ни писа двойка с връщането на националния план за възстановяване и устойчивост
Кузман Илиев

”С връщането на националния план за възстановяване и устойчивост на България Европейската комисия написа политическа двойка, която е до голяма степен и оценка за политическата класа в страната”. Това каза Кузман Илиев, икономически и политически анализатор пред ”Фокус”.


За него това е отношение към трите поредни правителства, работили по плана – третия кабинет на Борисов и двата служебни на Радев, така, че този план е съвместен труд.


"Има колективна безотговорност, която в крайна сметка доведе до това положение Брюксел да се отнася с нас като един учител, който хока двойкар или доста недисциплиниран или неможещ ученик, което е изключително жалко. От друга страна е въпрос на национално достойнство, дори и да сме съгрешили или да сме проявили некадърност, но такова отношение е загуба на суверенитет", каза още Илиев.


По думите му Брюксел искат конкретни резултати с конкретни срокове, а ние трябва да се ангажираме да участваме дейно, но не се представяме добре особено в сферата на енергетиката и транспорта. Той подчерта, че от ЕК са искали да видят в детайли описани проекти, а не нахвърлени набързо и претупани идеи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама