НОВИНИ


Цветанов продължава да лови "Медузи"

3 5378 11.05.2010
Цветанов продължава да лови "Медузи"
Цветан Цветанов

Операцията "Медузите" във Варна продължава. За това се похвали пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов.


Полицейските екипи имат информация за още "Медузи" и в момента правят всичко въжможно те да бъдат заловени.

„Полицейските екипи, влезли в Община Варна, са придружавани от прокурори и следователи. Целта е изземване на документи за източване на Община Варна и на средства на варненските данъкоплатци за периода от септември 2008 г. до днес” – уточни министър Цветанов, пред агенция "Фокус".
Министър Цветанов заяви, че обект на изземване са документи, свързани с източване на общинския бюджет чрез дейността на фондации за интеграции на ромското малцинство.

„Документите, които полицията изземва за проверка, са от главния секретар на Община Варна и засягат решения, приемани от Общинския съвет на Варна, за изплащане на суми, свързани с дейността на фондации за интегриране на ромското малцинство” – заяви министър Цветан Цветанов.

Frognews.bg припомня, че операцията "Медузите” се проведе на 31 март 2010 г.
След действията на ченгетата пред съда застанаха: председателят на ОбС – Варна, Борислав Гуцанов, управителят на “Градски транспорт” ЕАД – Пенчо Пенчев, бизнесменът Даниел Славов - Дънката и главният счетоводител на “Градски транспорт” ЕАД – Йоана Димова – Йорданова.

Продължава издирването на петия заподозрян от операция "Медузи". Той е холандски гражданин, пребиваващ от години във Варна. Обявен е за общодържавно издирване у нас, има издадена и Европейска заповед за задържането му.

На задържаните са повдигнати шест обвинения - за създаване и ръководене на престъпна група от лица, заемащи отговорно служебно положение и нанесли значителни вредни последици, за умишлена безстопанственост, за длъжностни присвоявания в особено големи размери, за сключване на неизгодни сделки, за подбуждане към лъжесвидетелстване и за съставяне на неистински официални документи от длъжностни лица.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама