НОВИНИ


Затвориха моста за благоевградското село Покровник, критично е положението на много места

0 2897 13.12.2021
Затвориха моста за благоевградското село Покровник, критично е положението на много места
архив

Затвориха моста за благоевградското село Покровник, тъй като придошлите води на Струма които носят дори откъснати дървета са подкопали основите му.


Проблемът е основно при третия устой на моста,който е поддал. По моста се стига до селата Покровник, Лешко, Габрово и Падеш и Мощанец. Жителите на тези населени места могат да използват обходен маршрут, за да стигнат до домовете си, допълва БНТ.

 

Ще бъде извършен оглед от специалисти на проблемния участък, но за сега не е ясно кога мостът ще бъде отново отворен.

Предупредителни табели ще бъдат поставени, за да предупреждават хората, че движението през моста е затворено.

 

Във връзка със затварянето на моста, от Община Благоевград съобщиха, че се променя разписанието на градския транспорт. Движението по линия №3 от вече ще бъде пренасочено през "Зелендолско шосе".

 

Бедствено положение и в четири общини в Пиринско след проливните валежи - Симитли, Гърмен, Благоевград и Петрич. Заради отнесените пътища няма достъп до важни за водната инфраструтктура обекти и Петрич е заплашен от режим на питейната вода.

Критична е ситуацията в Кресна, Хаджидимово и Банско - има десетки свлачища и откъснати пътища. Бедстващи хора няма, но има откъснати пътища към някои села в региона.

 

Затворен е пътя за село Сушица в община Симитли, заради подкопаване на платното. На много места реките Струма и Места излязоха от коритата си и заляха земеделски площи.

 

В Гърмен продължава да вали дъжд и река Канина заплашва да прелее. Няколко населени места в общината са без вода заради разрушен водопровод.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама