НОВИНИ


Гешев искал да работи в синхрон с МВР, а не да се води война срещу прокуратурата

10 3123 13.12.2021
Гешев искал да работи в синхрон с МВР, а не да се води война срещу прокуратурата
Иван Гешев БГНЕС

Искаме да работим в синхрон с МВР, а не да се води война срещу прокуратурата. Това каза главният прокурор Иван Гешев на влизане в Народното събрание, където днес ще бъде гласуван съставът на новия кабинет.


„За съжаление в последните 6-7 месеца МВР се е концентрирало основно около едно-две неща, което води до липса на добри резултати и бум на престъпността, в сферата на организираната престъпност. Виждате хакерски атака срещу журналистически сайтове, което е изключително притеснително за свободата на словото, бум на битовата престъпност, бум на телефонните измами“, добави той и заяви още, че в сегмента, който е важен за прокуратурата – борбата за престъпността, се надява на синхрон в работата с органите на МВР.

 

„Защото трябва да бъде ясно - органите на МВР са тези, които разследват и разкриват престъпленията и след това се докладва на прокуратурата. Без МВР да разследва престъпления няма как прокуратурата да внесе обвинителен акт и съответно да бъде наказан съответния извършител“, коментира още обвинител №1.  

 

Главният прокурор пожела успех днес на НС, като заяви, че се надява най-после да бъде избрано редовно правителство, защото пред българския народ и пред българската държава стоят сериозни въпроси - пандемията, икономическа, социална криза, цената на тока. Трябва стабилност, каза Гешев преди да влезе на заседанието на НС, на което трябва да бъде гласувано новото правителство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама