НОВИНИ


Костадинов: Новият кабинет продължава политиките на ГЕРБ. Няма да го подкрепим

17 3087 13.12.2021
Костадинов: Новият кабинет продължава политиките на ГЕРБ. Няма да го подкрепим
Костадин Констадинов БГНЕС

Когато беше публикувано споразумението между 4-те партии го прочетохме много внимателно, защото искахме да знаем с какво точно ще се различава от това, което сме виждали вече 12 години. Открихме много сериозни притеснителни повторения с политики, упражнявани 12 години. Говорим за фундаментални различия, които няма как да ни накарат да подкрепим подобно правителство. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.


По думите му „Възраждане“ нямало как да подкрепи подобно правителство, защото тези политики не съвпадали с политиките на формацията му и било против националния интерес на българина.

 

„Ние няма да подкрепим този кабинет, защото виждаме продължение на предишните политики на ГЕРБ“, категоричен бе той. 

 

„Има една фигура в парламента, която олицетворява приемствеността на това управление с управлението на Борисов. Министърът на образованието Денков беше зам.-министър на Борисов във втория му кабинет“, добави Костадинов и продължи:

 

Няма как да подкрепим правителстово, което ще следва образователни политики, които ще вредят на децата ни. В споразумението е написано, че ще се пишат нови учебници. Аз съм автор на учебник по история и това, което прочетох е притеснително. С новите учебници вие ще създадете разделение сред българскито общество с текстовете за ромите в тях“.

 

„Нека никой не се заблуждава, че ние ще оставим тези дискриминационни мерки без последици. Видяхме още в самото начало в обръщението на Кирил Петков нещо, което беше хубаво, но не виждам в състава на кабинета министерство за българите в чужбина“, коментира още председателят на „Възраждане“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама