НОВИНИ


Министър Асена Сербезова: Правителството няма да отмени зеления сертификат за администрацията

36 5868 16.12.2021
Министър Асена Сербезова: Правителството няма да отмени зеления сертификат за администрацията
Асена Сербезова

”Важно е българските граждани да имат администрация, която е предприела всички мерки за запазване на здравето им”, заяви новият министър на здравеопазването Асена Сербезова за плана за ”Национална администрация без Covid”. Тя заяви, че правителството няма да отмени решението за зелен сертификат за служителите на МС, тъй като той дава три възможности, а не принуждава към ваксинация.


"В условията на пандемия ние трябва да осъзнаем, че решението е индивидуално, но последствията са за всички", каза тя пред БНТ по повод обвиненията, че се нарушават индивидуални свободи.

 

"Ние сме едно общество и независимо дали сме в администрация или училище, да дадем принос така че обществото ни да се справи с пандемията.


Тя увери, че съществуващите сега ваксини осигуряват защита и срещу "Омикрон".

"Проблемът с построяването на детската болница не е решен повече от 15 години и има много сериозна предистория. Странно е, че няколко дни преди да се сформира редовно правителство имаше някакви изненадващи действия", коментира проф. Сербезова.

 

Без да навлиза в конкретика, тя каза, че е имало предложение от министър на здравеопазването до МС, но то е било отхвърлено.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама