НОВИНИ


Атанасова язвително: Г-н Петков не изпълни първото си обещание

26 10103 16.12.2021
Атанасова язвително: Г-н Петков не изпълни първото си обещание
Десислава Атанасова

Първата заявка на новия премиер г-н Петков беше, че ще въведе зелен сертификат в МС, но след 40 дни, което звучи толкова несериозно и библейско. Защо за Министерски съвет има 40 дни отсрочка, а за гражданите имаше един ден да се сдобият със зелен сертификат? Това е антилогично действие, с което новият премиер не изпълни първото си обещание – беше казал, че започва действие по отношение на COVID кризата и зеления сертификат и цената на електроенергията, а няма такова нещо.


Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.


Вчера поставихме за гласуване един проект, който решаваше проблема с тока, парното и водата. Правителството все още няма идея какви решения ще вземе в бъдеще, затова решението ни заместваше решението за временната комисия за енергетиката, каза още тя.


,,Трябват спешни мерки, защото на 1-ви януари цената на тока щеше да се увеличи с около 10-15 процента. Няма време да се вземе друго решение, а правителството и Народното събрание не може да се месят в работата на КЕВР. Затова ние от ГЕРБ предложихме цените на тока да бъдат на нивата от 1-ви януари 2021 г., защото тогава цените са били много по-евтини от сегашните, но това не се прие'', обясни Атанасова.


По думите ѝ депутатите не са предприели нищо по отношение на цената на тока за бизнеса, а само за битовите потребители.

С отхвърлянето на това наше предложение, бизнесът ще продължи да плаща тези високи цени на електроенергията, които ще се отразят на цената на хляба и всички други услуги. В последните месеци бизнесът не получава никакви допълнителни средства, допълни тя.

Тя напомни и още, че производителите на електроенергия ще получат около 250 млн. лева благодарение на решението на управляващото мнозинство в парламента, което според Атанасова е очевиден знак, че "има народни представители, които са обвързани със собственици от ВЕИ бизнеса".


По темата със зеления сертификат депутатът от ГЕРБ уточни, че в пленарна зала все още не е бил воден дебат нито за сертификатите, нито за ваксинацията.


,,Изглежда, че в Народното събрание всеки може да си спазва някакви други правила, сякаш сме определена богоизбрана част от обществото. Ние работим в среда от 240 души в една зала, плюс администрация и медии. Несериозно е всеки един от нас да не е взел мерки по отношение на собственото си здраве и за здравето на останалите колеги. Ние не доказваме, че спазваме определени правила'', коментира Десислава Атанасова.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама