НОВИНИ


Кмет на ГЕРБ арестуван след гонка с полицията

14 5102 19.12.2021
Кмет на ГЕРБ арестуван след гонка с полицията
Иван Георгиев

Кмет на ГЕРБ е бил задържан след гонка с полицията, станала вчера. Той отказал да спре колата си за проверка, а след това и да се тества с дрегер и да даде кръвна проба.


Случката е от град Ахелой. Кметът Иван Георгиев е задържан около 16 ч. вчера, а за ареста му потвърждават и от полицията в Бургас. 

 

Пътни полицаи са опитали да спрат колата на Георгиев за проверка, след като видели криволиченето й по улицата. Кметът на Ахелой обаче не се подчинил на полицейското разпореждане. Последвала и гонката. След като бил застигнат от полицията Георгиев се държал арогантно с проверяващите униформени. Отказал да даде и каквито и да е документи за самоличност. Наказанието в този случай е автоматично отнемане на шофьорската книжка за 2 години и глоба 2000 лв.

 

Разбирайки, че ще бъде задържан от полицейските служители, кмета заявил, че има сериозни болки в областта на корема, което наложило отвеждането му в умбал - Бургас. Първоначално е прегледан от лекар в спешното отделение, след което поискал да го прегледа хирург. Назначили са му ехограф, където чакали близо два часа. После прегледалия го хирург заявил, че не открива нищо обезпокоително и поискал да му вземе кръв за пълно изследване. Кметът рязко оздравял, като отказал всякакви последващи прегледи. Отказал е да подпише всички съставени му актове

 

След като поседял в РУ - Поморие, около 22.00 ч. е освободен.

 

Георгиев предизвика скандал преди няколко години, след като в социалните мрежи се появи негова снимка в заведение, на която кметът на Ахелой показва среден пръст.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама