СВЯТ


За Коледа: Всеки грък получава безплатен COVID тест

0 4085 21.12.2021
За Коледа: Всеки грък получава безплатен COVID тест
БГНЕС

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви по време на заседание на правителството, че на жителите на Гърция ще бъдат предоставени по два безплатни бързи теста за COVID-19 по време на предстоящите коледни и новогодишни празници, съобщава "Катимерини".


На гражданите се препоръчва да използват първия по време на празниците, а втория веднага след Нова година.

 

Мицотакис обясни, че първоначално е било внесено предложение за задължително тестване на всички, независимо дали са ваксинирани или не, при влизане в места за празнични увеселения. Той обаче е отхвърлил тази мярка, защото би била несправедлива към ваксинираните, а и трудна за практическо приложение.

 

Мицотакис каза още, че правителството планира и втори етап от защитата срещу очакваното по-активно разпространение на коронавируса с оглед на празниците и навлизането на варианта Омикрон.

 

Вторият етап ще започне в първите седмици на 2022 г. и съобразно с хода на пандемията властите имат предвид редица възможности като разширяване на дистанционната работа и промени в работното време на местата за обществено хранене и увеселителните заведения. Не се предвижда обаче прекъсване на учебните занятия в училищата, предава БТА.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама