НОВИНИ


Фандъкова се изгуби в обещанията си за детските градини

3 3600 22.12.2021
Фандъкова се изгуби в обещанията си за детските градини
Йорданка Фандъкова БГНЕС

Не мисля, че има недоверие от страна на премиера Кирил Петков. За 2020 г. са отпуснати общо 65 млн. лева на Столичната община с две постановления още първата година като част от строителството, което сме финансирали, сме разплатили 9,6 млн. лева от тези 65, тази година е най-силната година за строителство. Така столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори за детските градини на министър-председателя Кирил Петков.


Преди дни говорителят на правителството Лена Бориславова обяви, че премиерът Петков и министърът на образованието Николай Денков ще поканят на среща кмета на София, за да обсъдят проблема с изграждането на нови детски градини в София.

 

Тя добави, че до края на годината ще са разплатили общо около 39 млн. лева от тях и ще останат около 26 млн. лева, с които ще разплатят градините, които се строят в момента и ще завършат следващата година.

 

Проблемът с детските градини в столицата е хроничен

 

Звучи като нонсенс: в София се разкриват все повече места в общинските детски градини, а в същото време за все повече деца няма място в тях.

 

През 2018 г. Фандъкова бе казала: „Вярвам, че до 2 години за всяко едно дете над 3-годишна възраст в София ще има място в детска градина, която да е максимално близо до мястото му на живеене“.

 

През септември миналата година тя отново обеща: „В следващите три години ще може да осигурим места не само за 4-годишните, но и за всички деца от 3 до 6 години“.

 

Днес, 22 декември 2022 г., Йорданка Фандъкова без свян обяви: „Около 2000 са 3-4 годишните деца в София, за които няма място в детските градини и за които се опитваме да напреднем най-много“.

 

Някой някъде май се изгуби в обещанията…

 

Веселка Иванова


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама