НОВИНИ


Сага с председателското място на социалната комисия

1 3727 22.12.2021
Сага с председателското място на социалната комисия

Социалната комисия в парламента се превърна в горещ картоф и скара депутатите. Наложи се да се вземе почивка, за да се реши кой ще я оглави, но изглежда и тя не постигна резултат. След почивката кандидатурата на Елисавета Белобрадова за председател бе изтеглена, а след повече от час дебати за шеф бе избран Искрен Арабаджиев от ПП.


Коя комисия за коя партия в парламента да иде се превърна в горещ спор по време на днешното заседание. От общо 24 комисии, гласувани са около половината. 

 

Първоначално за тази комисия не беше номиниран председател, а петима зам.-председатели. Очакваше се тя да бъде оглавена от Хасан Адемов от ДПС, които обаче заявиха, че "не искат подаяния" и не номинираха председател. Тома Биков от ГЕРБ пък разкритикува "Продължаваме промяната", като заяви, че не може всички комисии да са на ПП, а да се разпределят спрямо качествата на народните представители. Нито една от партиите не предложи председател на комисията. Тогава от “Демократична България” изтеглиха номинацията на Елисавета Белобрадова като зам.-председател и я предложиха за шеф. Именно тогава възникна и напрежението - до този момент ДБ оглавява четири комисии, което не отговаряло на големината на формацията в парламента. 

 

След 30-минутна почивка Христо Иванов изтегли кандидатурата на Белобрадова. 

След повече от час споровете комисията все пак беше оглавена от Искрен Арабаджиев от "Продължаваме промяната".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама