НОВИНИ


На косъм бившият партньор на Валери Симеонов в ПП да оглави антикорупционната комисия

9 16714 22.12.2021
На косъм бившият партньор на Валери Симеонов в ПП да оглави антикорупционната комисия
Константин Бачийски

Малко остана бившият партньор на Валери Симеонов в партията на Кирил Петков и Асен Василев “Продължаваме промяната” да оглави антикорупционната комисия. Става дума за Константин Бачийски, който е част от “Средна европейска класа” - формация, която неотдавна бе в коалицията “Обединени патриоти”. Това обаче не се случи - след поискана почивка кандидатурата бе оттеглена, а за председател бе избран Михаил Камбарев от ПП.


ПП подписа споразумение с СЕК и “Волт” на Настимир Ананиев, с чиято помощ формацията участва на изборите в средата на ноември. 

 

От ГЕРБ предложиха за зам.-председател на комисията Даниел Митов. От ДПС предложиха Иса Хакъ и Александър Несторов. От ИТН предложиха Георги Георгиев за зам.-председател и Андрей Михайлов за член. От ДБ предложиха Иван Димитров за зам.-председател и член на комисията, а от "Възраждане" предложиха Иво Русчев за член на комисията.

 

Председателските места в комисиите бяха разпределени само между управляващите формации "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България". Това предизвика бурни скандали и доведе до часове дебати. От ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане” отказаха да оглавят комисии, защото им било предложено само по едно място.

 

Най-голямата формация в управляващата коалицията - "Продължаваме промяната", оглави осем комисии. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама