НОВИНИ


Временната COVID комисия остана за догодина

8 3314 23.12.2021
Временната COVID комисия остана за догодина
Костадин Костадинов

За догодина остава въпросът със създаването на временната парламентарна комисия,у която да нищи всички факти и обстоятелства около наложените у нас противоепидемични мерки за справяне с COVID-19.


Точката бе включена в дневния ред, но времето не стигна. Никой не бе предложил удължаване на работното време. Това означава,че въпросът ще се обсъжда на следващото заседание, което е насрочено чак за 5-ти януари. 

 

Искането за създаване на такава комисия бе внесено от партия “Възраждане”. Формацията на Костадин Костадинов се обяви и против зеления сертификат като заплаши, че ако такъв бъде въведен за депутатите в Народното събрание, хиляди избиратели ще нахлуят в парламента заедно с “Възраждане”. 

 

Костадинов настоява комисията да заседава три месеца, през които да провери колко са заразените българи от началото на пандемията, как са се заразили и как е установено това,колко са средствата за клинични пътеки за лечение на COVID-19, колко са случаите на отказан преглед, преглед на договорите за доставка на ваксини, колко са ваксинираните българи и какви са страничните ефекти от ваксинирането и носенето на маски, както и изследване на вируса и наблюдение на ваксинираните от "български научни заведения или университети". Костадинов настоява още за изследване на ефекта от противоепидемичните мерки, ефекта им върху психиката и довели ли са те до самоубийства и депресии.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама