НОВИНИ


Министър Йорданова се ангажира с въпроса за споделеното родителство

0 3689 26.12.2021
Министър Йорданова се ангажира с въпроса за споделеното родителство
БГНЕС

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод. Тя е провела още в събота, 24 декември, телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите „Бащи за отговорно родителство“ и асоциация „Член 24“. В първия работен ден след коледните празници, 29 декември, ще бъде организирана среща с неправителствените организации.


Праводъният министър се ангажира да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

 

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение.

 

В Деня на бащата, който отбелязваме днес, пред Министерството на правосъдието се състоя протест на бащи и техните деца срещу един от най-големите социални проблеми на днешното общество – все по-малко деца могат да живеят и с двамата си родители. Според тях проблемът с обезбащяването е огромен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама