НОВИНИ


Въоръжен взе заложници и заплаши да взриви банка в Черна гора /обновена/

0 3174 28.12.2021
Въоръжен взе заложници и заплаши да взриви банка в Черна гора /обновена/

Въоръжен мъж се барикадира в банка в Черна гора и заплаши да взриви институцията. Взети са заложници. Полицията евакуира живущите в района. Въоръженият мъж обвинява банката в кражба на пари от работници.


Драмата се разиграва в град Бар в южната част на страната. По информация на местни медии, цитирани от международните информационни агенции става дума за жител на Черна гора. 

 

Мъжът твърди, че е поставил взривни устройства.

 

На прозореца на банковия клон извършителят е поставил бележка, в която той настоява институцията да върне всички откраднати пари на служителите в “Приморска” - местна фирма. Едва тогава мъжът ще освободи всички взети заложници. 

 

В 20 минутно видео показва и цял арсенал от взривове. Сред тях се вижда коктейл “Молотов”, бомби със сълзотворен газ и други оръжия. Дал е да се разбере, че е готов да застраши собствения си живот в името на “своята кауза”. 

 

14.15 ч.

 

Сръбската медия "Данас" съобщава, че става дума за 36-годишен мъж. Вътрешният министър на страната определи ситуацията като "сложна", но отказа допълнителен коментар:

 

"Не искам да нажежавам допълнително обстановката. Това, което имахме възможност да разберем е, че има икономически мотиви за случващото се", посочи Сергей Секулович, цитиран от "Данас".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама