НОВИНИ


Радан Кънев: Ако ще махнем Цацаров и Гешев, за да сложим нови бухалки, това не е реформа

24 8643 30.12.2021
Радан Кънев: Ако ще махнем Цацаров и Гешев, за да сложим нови бухалки, това не е реформа
Радан Кънев

Въпросът не е дали си отиват Цацаров и Гешев, а дали се създава една система, която да доведе до правова държава. Не съм сигурен, че в коалицията има воля и съгласие това да се случи. Ако ще махнем Цацаров и Гешев за да сложим нови бухалки, това не е реформа. Трябва да има правова държава, а не нормите да се основават на капризите на управляващите, ние не сме Сърбия, не сме Македония, а правова европейска държава.


Това заяви евродепутатът Радан Кънев пред Нова телевизия.

Управляващата коалицията е трудна, тя е такава каквато е, но е неизбежна. Тя тепърва започва работа. Гражданите искаха коалиция и правителство без Борисов. Но това не е сплав, а коалиция от 4 политически сили, посочи Кънев. Той е категоричен, че избирателната ни система налага трудни и сложни коалиции.

 

Това значи, че всички интереси на гражданите трябва да са представени в коалицията. Всяко следващо решение ще обект на компромиси и съгласие ще липсва, но решаването на проблемите ще се търси на базата на преговори. Трябва да работим не в посока какво да забраним, а какво да насърчим. „Демократична България” ще продължи да бъде гарант за европейските политики в България, заяви евродепутатът.

 

По думите на Кънев нищо от поведението на Корнелия Нинова, която се завърна във властта не показва промяна и реформа в партията. ДБ трябва да бъде спирачка срещу левите и популистки решения. Такова беше решението за мораториум на тока в парламента, това не е пазарно решение. Не е нормално стопирането на цените да става по дърварски начин. В Европа цените започват да се успокояват, но те ще останат през зимния сезон високи, но трябва да бъдат компенсирани малките потребители, посочи Кънев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама