ЪNDERGROUND


Полицейски шеф ходи на работа със служебно гориво?

12 7914 31.12.2021
Полицейски шеф ходи на работа със служебно гориво?
стопкадър, Нова телевизия

Злоупотреба със служебно положение от страна на полицейски началник. Шефът на РПУ в Годеч – главен инспектор Христо Кръстев, използва служебния полицейски джип като личен. Това разкри в репортаж Нова телевизия.


Кръстев живее в София и всеки ден ходи с колата на работа до Годеч и обратно. Така ежедневно изминава със служебен бензин разстоянието от 100 км. Разходът на гориво е поне 200 литра бензин на месец.

 

Един от полицаите, работещи в районното, разказа, че по принцип служителите изпитват затруднения с работата си заради недостиг на гориво. Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

 

Всяка вечер главен инспектор Христо Кръстев си тръгва от районното в Годеч, изминавайки 50 км до Божурище. Там, близо до полицейски участък, се качва на личната си кола и се прибира вкъщи. Сутрин към 7.00 ч. отново се появява, качва се на служебния джип и тръгва за Годеч. Пред камерата на Нова телевизия той отказа да коментира действията си. Внезапно след това за пръв път служебният полицейски джип нощува пред районното. Оттогава всяка вечер си е там, а началникът вече пътува с личната си кола.

 

Според източници на телевизията след интервюто с началника са започнали да се правят опити да се оправдаят действията му - чрез съставяне на различни документи със задна дата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама