НОВИНИ


Лорер: ББР ще обяви утре нов продукт, насочен към сектор ”Туризъм

7 3396 03.01.2022
Лорер: ББР ще обяви утре нов продукт, насочен към сектор ”Туризъм
Даниел Лорер

”Българската банка за развитие ще обяви утре нов продукт, който е насочен към сектора ”Туризъм”. Това каза пред БНР Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа.


"Новият пакет ще бъде предназначен за този затруднен сектор. С банката работим активно за създаване на подобни продукти и в сектор на земеделието и в още някои отрасли, с което се надяваме, да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици", уточни той.

 

Министър Лорер коментира като постижим икономически растеж от 5 процента за тази година: "Създавайки един нов разказ за себе си на страна, в която няма корупция и държавата съдейства на бизнеса вместо да пречи,  целта от 5% е постижима и не трябва да гледаме по-далеко от Румъния, за да видим успешен пример за това как могат да се постигнат дори нива от 7%, когато цялата администрация работи заедно, за да бъде постигнато това".

 

"Трудната бюрократична обстановка и корупцията на различни нива в администрацията предполагат затруднен режим на инвестиране в България. Докато не променим регулаторната си рамка, която позволява да се създава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази нова стратегия ще започне да носи своите плодове"., уточни министърът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама