НОВИНИ


ГЕРБ дава на съд Бойко Рашков след разкритията му за АМ ”Хемус”

16 4074 04.01.2022
ГЕРБ дава на съд Бойко Рашков след разкритията му за АМ ”Хемус”
Бойко Рашков, Бойко Борисов

След като вътрешният министър Бойко Рашков днес заяви, че до 40% от парите за АМ „Хемус“ са отишли към ГЕРБ, реакцията от страна на партията на бившия премиер Бойко Борисов не закъсня.


В официалната страница на ГЕРБ скочиха като ужилени:

 

„За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!“, се казва в позиция на партията.

 

В нея гербаджиите не пропускат да изсипят поредните обвинения срещу президента Румен Радев:


„Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев“.

 

 

По-рано, след разпит в прокуратурата, Бойко Рашков заяви пред журналисти:

 

„От авансово изплащаните към фирмите пари за лот 5 от АМ ”Хемус”, около 30-40% са отивали към политическа партия ГЕРБ. Задача на прокуратурата е да докаже окончателно пътя на тези пари. Нямам доверие на прокурорите. Ако се задълбоча, цялата информация ще отиде към Борисов“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама