ГЛАСЪТ


За е…о дупе цяр няма или как ГЕРБ ще съди Рашков

12 27446 05.01.2022
За е…о дупе цяр няма или как ГЕРБ ще съди Рашков
Худ. Тони Ганчев

След възпаляването на ГЕРБ и заричането да съдят Бойко Рашков заради изказването му, че около 40% от парите за АМ „Хемус“ са отивали към партията на Борисов, се налагат няколко елементарни обяснения. Те са предимно за гербаджии, защото упорито не желаят да проумеят реалността. А тя е, че не са вече на власт и босът им не е едноличен чорбаджия и силовак на държавата.


Българският народ е сътворил различни поговорки за подобни ситуации, но две от тях прилягат особено за гербаджии: „Лакомо дупе кръв с..е“ и „За е…о дупе цяр няма“.

 

След пладнешкия грабеж, на който Боисов и партията му подложиха държавата и населението, трябва да платят цената. Крайно време е.

 

Във втората мъдрост ще се убедят, ако наистина дадат вътрешния министър на съд. Там прокуратурата няма да може да спре и прикрие доказателствата за отмъкнатите стотици милиони покрай „Хемус“. И може да се окаже, че не 40%, а примерно 60% ги няма, и не точно към ГЕРБ са заминали, а към онова чекмедже. Стовари ли се върху плещите им реалността, ще им светне, че народните мъдрости са родени от живия живот...




Много е вероятно българите да се окажем измамените камилчета, както вече се е случвало многократно. Магистрала няма, парите ги няма, може и виновни да не се намерят.

 

Затова нека си опичаме акъла. Съветът е стар, но през годините със самоубийствено спокойствие сме го пренебрегвали.

 

Когато човек е прост като малък, такъв си остава до край, - е казал Марк Твен. Върхушката на ГЕРБ да се сети за това, когато се захване да канонизира приживе своя бос…




И да нe разчитат много на старото твърдение, че Майката природа е на страната на скритите дефекти. Първо, техните не са скрити, а очевадни, и второ - отдавна са противоприродно създание. Токсично дори.

 

От законодателството на Мърфи да преминем към истинското. Наистина.

 

Емил Азар


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама