НОВИНИ


Затягат мерките за влизане у нас от петък

2 3504 05.01.2022
Затягат мерките за влизане у нас от петък

Нови ограничения за влизане в България влизат в сила от петък. Те ще важат за пристигащите от държавите в "червената зона". Те ще трябва да представят сертификат за ваксинация или преболедуване и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в страната.


Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членове на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи (за ваксинация или за преболедуване, както и отрицателен резултат от PCR тест), се допускат на територията на страната и се поставят под 10-дневна задължителна карантина. Карантината не подлежи на отмяна.

 

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които представят само един от посочените документи, също се поставят под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането си в страната.

 

В "червената зона" преминават Аржентина, САЩ, Канада, Австралия, Финландия, Швеция, Италия, Испания, Португалия, Черна гора, Малта и др.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама